Solvay and Berna Biotech tekenen een licentie overeenkomst voor Aerugen®, een vaccin tegen Pseudomonas aeruginosa bij Cystic Fibrosis patiënten

Solvay Pharmaceuticals en Berna Biotech Ltd kondigen vandaag aan dat zij een marketing en licentie overeenkomst hebben getekend voor Aerugen®, een vaccin ter preventie van Pseudomonas aeruginosa (PA) infectie bij Cystic Fibrosis (CF) patiënten. Deze overeenkomst complementeert Solvay Pharmaceuticals’ CF product portfolio. Aerugen®  is van bijzonder grote waarde bij de behandeling van CF patiënten, voor wie PA infectie een hoofd oorzaak is voor overlijden.

Solvay Pharmaceuticals verwerft de exclusieve distributierechten voor de USA, Canada, Latijn Amerika en een aantal andere landen.

Het vaccin Aerugen® zal worden ontwikkeld door Berna Biotech. Het product heeft een Orphan Drug status in de USA. Berna zal het FDA dossier indienen en de introductie in de USA zal naar verwachting tegen 2009 plaatsvinden. Meer landen zullen hierna volgen.

Solvay heeft een gevestigde expertise en positie in pancretische enzymen met CREON®, het meest voorgeschreven pancreatisch enzympreparaat ter wereld. Het verbetert de spijsvertering en helpt patiënten met een onvoldoend werkende alvleesklier (PEI), bijvoorbeeld cystic fibrosis (CF), chronische pancreatitis of patiënten die een pancreatische operatie hebben ondergaan.

SOLVAY PHARMACEUTICALS is de farmaceutische tak van SOLVAY. Het is een R&D-georiënteerd bedrijf dat zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften probeert te vervullen op de therapeutische gebieden van cardiologie,gastro-enterologie, psychiatrie en gynaecologie/andrologie. SOLVAY PHARMACEUTICALS biedt wereldwijd werk aan meer dan 8000 mensen.

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ruim 30.000 medewerkers. In 2004 haalde de groep een geconsolideerde omzet van 7,9 miljard EUR in drie activiteitssectoren Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. SOLVAY staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven genoteerd. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.

BERNA BIOTECH Ltd ontwikkelt, produceert en verkoopt vaccins en immunotherapeutica voor private en publieke markten wereldwijd. Het hoofdkantoor is in Bern, Zwitserland, met vestigingen in Europa en Korea. Berna is een volledig geïntegreerd vaccin bedrijf, met ca. 800 werknemers.
Berna Biotech’s serie nieuwe, gevalideerde en gepatenteerde technologie platforms ondersteunen een sterke product portfolio. Het bedrijf vermarkt zijn kern vaccin producten in het gebied van hepatitis B, pediatrische, ademhalings en reis vaccins en heeft een gerichte ontwikkelings pijplijn. Ontwikkeling wordt ondersteund door allianties met academische en commerciële partners. Meer informatie over Berna: www.bernabiotech.com

Note voor de redactie
Progressieve longziekte is de meest voorkomende oorzaak van ziekte en overlijden bij patiënten die lijden aan cystic fibrosis (CF). Slijm blokkeert de luchtwegen en resulteert in een verhoogde kans op chronische bacteriële infecties. De meest voorkomende bacterie die de CF long infecteert is de Pseudomonas Aeruginosa (PA) – een gram-negatieve microorganisme dat zich graag nestelt in een warme vochtige omgeving. De longen van de meeste kinderen met CF worden voor hun tiende jaar geinfecteerd door PA. Een van de lichaamsreacties op de Pseudomonas aeruginosa is een onsteking die ademhalingsproblemen veroorzaakt of verergert. Alhoewel antibiotica de frequentie en de duur van deze aanvallen kunnen verlagen, blijven de bacteriën in de longen aanwezig en kunnen niet volledig geëlimineerd worden.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *