Solvay Pharmaceuticals N.V. verhoogt tot 6,50 eur per aandeel zijn oorspronkelijk overnamebod op Innogenetics 1

Solvay Pharmaceuticals N.V., een filiaal van de chemische en farmaceutische groep Solvay, kondigde vandaag aan dat het zijn oorspronkelijk voorwaardelijk bod voor de overname van Innogenetics N.V., een in België gevestigd biotechnologiebedrijf, zal verhogen in een cash transactie gewaardeerd aan EUR 6.50 per aandeel.

Solvay lanceerde een eerste overnamebod aan EUR 5,75 per aandeel op 25 april 2008. Een ander bedrijf deed een tegenbod op 3 juni 2008.

De voorgestelde transactie zal naar verwachting worden afgesloten in de tweede helft van 2008.  De eerstvolgende stappen zijn voor de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) het goedkeuren van het overnameprospectus en vervolgens voor de Raad van Bestuur van Innogenetics het innemen van een positie ten opzichte van dit nieuwe bod.

De voorgestelde transactie is onderhevig aan de volgende voorwaarden:
(a) geen belangrijke negatieve veranderingen die zouden leiden tot een verlies van meer dan EUR 10 miljoen en
(b) een aanvaardingslimiet van minstens 75%

De verplichting ten opzichte van de voorgestelde transactie met Solvay van de referentie aandeelhouders van Innogenetics (Rudi Mariën, Biovest CVA, Marigest Holding NV, S.A.T.E. NV en Gengest BVBA), die samen 18,45% van de aandelen van de vennootschap in handen hebben, blijft volledig van kracht.

Alle antitrust goedkeuringen nodig voor het afsluiten van de transactie werden al bekomen.

De transactiewaarde van Solvay’s nieuwe bod bedraagt €200,7 miljoen voor 100% van de uitstaande aandelen. Dit betekent een premie van 74% tegenover de slotkoers van 24 april 2008, de dag vóór de aankondiging van Solvay’s oorspronkelijke bod, en een premie van 61% in vergelijking met de volume-gewogen gemiddelde slotkoers van het Innogenetics aandeel tijdens de voorgaande maand. Als onderdeel van het bod zal Solvay ook aanbieden om de uitstaande warrants en converteerbare obligaties van Innogenetics over te nemen.

Solvay pharmaceuticals S.A. is een Belgisch honderd procent filiaal van Solvay Pharmaceuticals.

SOLVAY PHARMACEUTICALS is een R&D-georiënteerde groep van bedrijven die samen de wereldomspannende farmaceutische tak van de Solvay-groep vormen. Hij wil tegemoetkomen aan zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften in de therapeutische specialisatiegebieden neurowetenschap,  cardio-metabolica, griepvaccins, gastro-enterologie en andralogie/gynaecologie. In 2007 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,6 miljard EUR en had het over de hele wereld meer dan 9000 mensen in dienst.   Meer informatie vindt u op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische Groep met hoofdzetel in Brussel. Hij telt meer dan 28.,000 medewerkers in 50 landen.  In 2007 haalde hij een geconsolideerde omzet van 9,6 miljard EUR uit drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. SOLVAY is genoteerd op de Euronext in Brussel (Euronext : SOLB.BE – Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLBt.BR). Meer informatie is te vinden op www.solvay.com.

1  Aankondiging gedaan in overeenstemming met artikel 8 van het KB van 27 april 2007 betreffende de overnamebiedingen

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *