SOLVAY PHARMACEUTICALS N.V. LANCEERT EEN VRIENDSCHAPPELIJK OVERNAMEBOD OP INNOGENETICS

Bouwend op een succesvolle R&D samenwerking

Solvay Pharmaceuticals N.V., een filiaal van de chemische en farmaceutische groep Solvay, en het biotechnologie bedrijf Innogenetics N.V. kondigen vandaag gezamenlijk aan dat Solvay Pharmaceuticals N.V. een voorwaardelijk openbaar bod voor de overname van Innogenetics zal lanceren. Het gaat om een cash transactie aan EUR 5.75 per aandeel.

Solvay sloot in 1997 een R&D samenwerkingsakkoord met Innogenetics en integreert sindsdien de technologieën van Innogenetics in zijn eigen R&D activiteiten. In het kader van deze samenwerking heeft Solvay een historisch belang in Innogenetics (6,77%).

Solvay onderschrijft de recente strategische beslissing van Innogenetics om zich toe te leggen op de diagnostics activiteiten en zijn filiaal GENImmune, actief in immuun therapieën, af te stoten. Het is Solvay’s intentie om de operationele autonomie van Innogenetics te behouden, en de ontwikkeling en expansie van de diagnostics activiteiten voort te zetten. Daarenboven zullen de R&D competenties van beide bedrijven worden aangewend om de ontwikkeling van Solvay’s therapeutische pipeline te versnellen door de toepassing van biomarkers, diagnostics en uiteindelijk ook zogenaamde “companion” diagnostics technologieën.

“Na de recente strategische heroriëntatie van Innogenetics is de tijd nu rijp om onze langdurige samenwerking naar een nieuw niveau te brengen,” zei Werner Cautreels, Algemeen Directeur van Solvay Pharmaceuticals. “Het bedrijfsmodel zal steunen op de expansie van Innogenetics’ diagnostics activiteiten en onze overtuiging dat de toekomst van de geneesmiddelenontwikkeling ligt in het ontwerp van gepersonaliseerde behandelingen met een verhoogde veiligheid en doeltreffendheid. De combinatie van Innogenetics’ technologieën met Solvay’s research programma’s  zal bijdragen tot het identificeren van de best mogelijke behandeling voor verschillende groepen van patiënten.

De voorgestelde transactie zal waarschijnlijk worden afgerond in het tweede kwartaal van 2008 en is onderhevig aan volgende voorwaarden :

(a) Goedkeuring door de bevoegde autoriteiten;
(b) Geen belangrijke negatieve veranderingen die zouden leiden tot een verlies van meer dan  EUR 10 miljoen en
(c) Een aanvaardingslimiet van minstens 90% + 1 van de uitstaande aandelen van Innogenetics, die kan worden verlaagd tot 75% + 1 aandeel, afhankelijk van een statutenwijziging (met introductie van het “één aandeel, één stem” principe zonder beperking van het stemrecht in de statuten van Innogenetics).

SOLVAY PHARMACEUTICALS is een R&D-georiënteerde groep van bedrijven die samen de wereldomspannende farmaceutische tak van de Solvay-groep vormen. Hij wil tegemoetkomen aan zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften in de therapeutische specialisatiegebieden neurowetenschap, cardio-metabolica, griepvaccins, gastro-enterologie en andralogie/gynaecologie. In 2007 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,6 miljard EUR en had het over de hele wereld meer dan 9000 mensen in dienst.   Meer informatie vindt u op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische Groep met hoofdzetel in Brussel. Hij telt meer dan 23.000 medewerkers  in 50 landen.  In 2007 haalde hij een geconsolideerde omzet van 9,6 miljard EUR uit drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. SOLVAY is genoteerd op de NYSE Euronext Brussel (NYSE Euronext : SOLB.BE – Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLB.BR). Meer informatie is te vinden op www.solvay.com.

INNOGENETICS NV is een internationale bio-technologische onderneming die diagnostics producten ontwikkelt en verkoopt om het therapiebeheer en de gezondheid van de patient te verbeteren  Innogenetics’s Diagnostics eenheid ontwikkelt en verkoopt een ruime waaier van kenmerkende diagnostics met concentratie op moleculaire diagnose en het multiparameter testen.  Zijn producten worden verkocht in meer dan 90 landen door zijn zes filialen en een groot aantal verdelers.  In 2007 bedroeg de omzet van Diagnostics EUR 47 miljoen, waarvan meer dan 95% buiten België werd gerealiseerd.  Opgericht in 1985, noteert Innogenetics op NYSE Euronext Brussel [Ticker: INNX].

Opmerkingen voor de redacteurs

Biomarker : Een biochemische eigenschap die kan worden gebruikt om een diagnose te stellen of om de vooruitgang of de effecten van een behandeling te meten.

Diagnostic : Een biochemische test gebruikt om te aard van een medische toestand te identificeren of om te bepalen of specifieke ziekte of ziekteproces aanwezig is in een levend organisme.

“Companion” diagnostic: een diagnostic die zowel een prognose van de ziekte als een voorspelling van de patiëntenreactie op een specifieke therapie omvat.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *