De FDA-toelating van SIMCOR® van Abbott is het startsein voor deco-promotie van het product met Solvay


Beslissing van FDA lokt een mijlpaalbetaling uit van 100 miljoen USD door Solvay aan Abbott

Solvay verheugt zich over de recente goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de commercialisering in de Verenigde Staten van SIMCOR® (Niaspan®/simvastatine), een gecombineerde lipidentherapie met vaste dosissen, ontwikkeld door Abbott, wat heeft geleid tot een mijlpaalbetaling van 100 miljoen USD door Solvay aan Abbott. Dit is meteen de start van de geplande gezamenlijke promotie-aktiviteiten. Solvay Pharmaceuticals had co-promotierechten bekomen voor Simcor® in de Verenigde Staten na een overeenkomst hierover met Abbott, bekendgemaakt op 22 oktober 2007.

Naast de kapitaalsinvestering van 100 miljoen USD zal Solvay Pharmaceuticals ook beginnen bij te dragen tot de commerciële uitgaven voor SIMCOR® in het eerste trimester van 2008.

“De behandeling van cardiometabole aandoeningen is één van de strategische therapeutische domeinen van Solvay Pharmaceuticals,” verklaarde Laurence Downey, M.D., Voorzitter en CEO van Solvay Pharmaceuticals, Inc. “Wij hebben hoge verwachtingen van deze samenwerking voor SIMCOR® , die de aanwezigheid van Solvay in de Verenigde Staten versterkt en voortbouwt op de langdurige samenwerking met Abbott voor TriCor®.  Deze samenwerking strekt zich verder uit tot SLV348/ABT 335, het fenofibraat van de volgende generatie, waarvoor Abbott een New Drug Application (aanvraag tot erkenning van een nieuw geneesmiddel) indiende bij de FDA in het laatste kwartaal van 2007.”

SIMCOR® combineert twee gevestigde, toonaangevende medicamenten, Niaspan en simvastatine – om verschillende lipidenparameters zoals LDL, ‘slechte cholesterol’ en  HDL, ‘goede cholesterol’ te behandelen met één enkele pil.

Solvay Pharmaceuticals is een O&O-georiënteerde groep van bedrijven die samen de wereldomspannende farmaceutische tak van de Solvay-groep vormen. Hij wil tegemoetkomen aan zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften in de therapeutische specialisatiegebieden neurowetenschap, cardiometabolica, griepvaccins, gastro-enterologie en andralogie/gynaecologie. In 2007 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,6 miljard EUR en had het over de hele wereld meer dan 9000 mensen in dienst.   Meer informatie vindt u op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met hoofdzetel in Brussel en is actief in 50 landen met meer dan 28.000 medewerkers. In 2007 realizeerde de groep een geconsolideerde omzet van 9,6 miljard Euro in haar drie activiteitssectoren : Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Het aandeel Solvay (NYSE Euronext: SOLB.BE – Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLB.BR) staat genoteerd op NYSE Euronext Brussel. Meer informatie vindt u op www.solvay.com

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *