Solvay Pharmaceuticals trekt zijn aanvraag in tot registratie van SYNORDIA® in Europa

Solvay Pharmaceuticals maakt bekend dat zijn filiaal, Fournier Laboratories Ireland Ltd, aan het EMEA (“European Medicines Evaluation Agency” of Europees Geneesmiddelenbureau) formeel zijn beslissing heeft overgemaakt dat het zijn aanvraag voor een centrale registratie van SYNORDIA® in Europa intrekt.  SYNORDIA® is de merknaam die Solvay Pharmaceuticals heeft voorgesteld voor een oraal toe te dienen combinatieproduct van fenofibraat en metformine in vaste dosissen.

SYNORDIA®  is bedoeld om gebruikt te worden als een toevoegsel bij veranderingen in dieet en oefening om de controle van glucose en bloedlipiden te verbeteren bij diabetes type 2 patiënten.  Het is bedoeld voor patiënten die zowel fenofibraaat als metformine al hebben gebruikt.

De aanvraag tot registratie van SYNORDIA® werd ingediend bij het EMEA op 17 juli 2006.  De intrekking van SYNORDIA®  is te wijten aan het feit dat Solvay Pharmaceuticals de door EMEA gevraagde bijkomende informatie niet kan bezorgen binnen het tijdsverloop van de normale erkenningsprocedure.  Terugtrekking van een aanvraag heeft geen invloed op de mogelijkheid van Solvay Pharmaceuticals om later een nieuwe aanvraag in te dienen.

Solvay Pharmaceuticals is een R&D-georiënteerde groep van bedrijven die samen de wereldomspannende farmaceutische tak van de Solvay-groep vormen. Hij wil tegemoetkomen aan zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften in de therapeutische specialisatiegebieden neurowetenschap, cardio-metabolica, griepvaccins, en gespecialiseerde markten in de andralogie/gynaecologie. In 2005 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,3 miljard EUR en had het over de hele wereld ongeveer 10.000 mensen in dienst.   Meer informatie vindt u op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische Groep met hoofdzetel in Brussel. Hij telt 30000 medewerkers  in 50 landen.  In 2005 realiseerde hij een geconsolideerde omzet van 8.6 miljard EUR uit drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. SOLVAY is genoteerd op de Euronext in Brussel (Euronext : SOLB.BE – Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLB.BR). Meer informatie is te vinden op www.solvay.com.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *