De amerikaanse Food and Drug Administration registreert de erkenningsaanvraag voor BIFEPRUNOX, ingediend in oktober 2006

Het bereiken van deze fase levert een betaling van 25 miljoen USD op door Wyeth

Solvay maakt bekend dat de erkenningsaanvraag voor bifeprunox ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in oktober 2006, nu officieel bij de FDA is geregistreerd. Dit betekent dat de periode van de formele procedure en controle een aanvang neemt.

Het bereiken van deze mijlpaal levert een betaling van 25 miljoen UDS op door Wyeth, de partner van Solvay in de gezamenlijke ontwikkeling en commercialisering in de USA van dit geneesmiddel tegen schizofrenie. Dit bedrag wordt geboekt bij de resultaten van Solvay van het 4e kwartaal 2006. De informatie verstrekt op 27 oktober 2006 in verband met de verwachte inkomsten en de marges over het hele jaar blijft grondig ongewijzigd, omdat met deze betaling vooraf rekening was gehouden.

Bifeprunox is een atypisch antipsychoticum van de nieuwe generatie, onderdeel van de zoektocht naar een geschikte behandeling en daaropvolgende stabilisering van schizofrenie-patienten.  Het FDA-dossier is gebaseerd op studies waarin bifeprunox op veiligheid en doeltreffendheid werd onderzocht voor de behandeling van schizofrenie bij ongeveer 2.550 patiënten. Patiënten van wie de ziekte in een acuut stadium was, werden zes weken lang geëvalueerd. Voor meer stabiele patiënten duurde de evaluatieperiode zes maanden.

De naam Solvay Pharmaceuticals staat voor een groep bedrijven die samen instaan voor de wereldwijde farmaceutische, op onderzoek gebaseerde activiteit van de Solvay Groep vormen. De groep wil bijdragen tot de leniging van de medische nood in een aantal  zorgvuldig gekozen therapeutische gebieden:  neurowetenschap, cardio-metabolisme, griepvaccins, gastro-enterologie, gespecialiseerde markten, gynaecologie en andrologie. In 2005 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,3 miljard EUR en telde het internationaal ongeveer 10.000 medewerkers. Bijkomende informatie is te vinden op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische Groep met hoofdzetel in Brussel. Hij telt 30.000 medewerkers in 50 landen.  In 2005 realiseerde hij een geconsolideerde omzet van 8.6 miljard EUR in drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. SOLVAY is genoteerd op de Euronext in Brussel (Euronext : SOLB.BE – Bloomberg: SOLB, BB – Reuters: SOLBt.BR). Meer informatie is te vinden op www.solvay.com.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *