Solvay verlengt met vijf jaar de strategische alliantie met Quintiles voor de ontwikkeling van geneesmiddelen

 

De verlenging toont het succes van de alliantie  die voor het  eerst werd  aangegaan in 2001 om de ontwikkeling van Solvay-geneesmiddelen te versnellen.

Brussel en Research Triangle Park, North Carolina (USA) – 24 Oktober, 2006 – Solvay Pharmaceuticals verlengt zijn strategische alliantie voor klinische ontwikkeling met Quintiles, voor het eerst aangegaan in 2001,  met nog eens vijf jaar, zo maken Solvay Pharmaceuticals en Quintiles Transnational Corp. vandaag bekend. Deze verlenging toont aan dat de alliantie erin is geslaagd de product-portfolio van Solvay versneld te ontwikkelen en de efficiëntie te verbeteren.

Met Quintiles  als partner voor de strategische ontwikkeling kon Solvay drie programma’s van klinische testen in Fase III voltooien, twee geneesmiddelen sneller dan verwacht van Fase II doen opklimmen naar Fase III en beslissende informatie in Fase II verzamelen waardoor twee andere programma’s konden worden beëindigd en mensen en middelen vrijkwamen voor ander onderzoek en ontwikkeling.

“We gebruikten de wereldwijde infrastructuur en expertise van Quintiles als een strategische troef en konden zo projecten veel sneller realiseren dan wanneer we er alleen voor hadden gestaan;  we konden ook veel flexibeler werken,” aldus Werner Cautreels, Chief Executive Officer van Solvay Pharmaceuticals. “In de komende vijf jaar willen we nog beter presteren en meerwaarde creëren iop het vlak van efficiëntie, snelheid en kostenbesparingen.”

“Het verheugt ons ook dat de kennis van Quintiles inzake de fase IIIb en IV in de alliantie wordt gebracht.  Dit  wijst zowel op ons vertrouwen in Quintiles als op het toenemend belang van research om de veiligheid en waarde van nieuw op de markt gebrachte geneesmiddelen aan te tonen.”

Dennis Gillings, Ph.D., CBE, Voorzitter en CEO van Quintiles, zei: “Deze alliantie toont hoe strategische samenwerking kan bijdragen tot grotere efficiëntie en flexibiliteit bij de ontwikkeling van geneesmiddelen. Solvay en Quintiles hebben hetzelfde doel: producten sneller ontwikkelen en ze sneller ter beschikking stellen van de patiënten die er nood aan hebben. Deze verlenging maakt duidelijk dat  we al flink gevorderd zijn op die weg en dat we dat gemeenschappelijk doel met dezelfde passie voor ogen houden.”

Quintiles Transnational Corp. draagt bij tot de geneesmiddelen van de volgende generatie door middel van een hele reeks professionele diensten inzake de ontwikkeling van geneesmiddelen, informatie, het aangaan van financiële partnerships en commercialisering, dit alles voor de farmaceutische en biotechnologische industrie.  Met 16.000 werknemers en kantoren in meer dan 50 landen spitst Quintiles zich toe op klantgerichte oplossingen en bepaalt daarmee de norm in de industrie. Bijkomende informatie vindt u op www.quintiles.com

Solvay Pharmaceuticals is een bedrijvengroep die instaat voor de wereldwijde farmaceutische, op onderzoek gebaseerde activiteit van de Solvay Groep. De groep wil bijdragen tot de leniging van de medische nood in een aantal  zorgvuldig gekozen therapeutische gebieden:  neurowetenschap, cardio-metabolisme, griepvaccins, gastro-enterologie, gespecialiseerde markten, gynaecologie en andrologie. In 2005 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,3 miljard EUR en telde het internationaal ongeveer 10.000 medewerkers. Bijkomende informatie is te vinden op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ongeveer 30.000 medewerkers. In 2005 haalde de groep een geconsolideerde omzet van 8,6 miljard EUR in drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten.

Solvay (Euronext: SOLB.BE –  Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLBt.BR)  staat genoteerd op de Euronext-beurs in Brussel.  Meer informatie vindt u op www.solvay.com

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *