Solvay Pharmaceuticals regelt geschil over pseudo-generisch geneesmiddel voor CREON® MINIMICROSPHERES®

Solvay maakt bekend dat zijn dochteronderneming Solvay Pharmaceuticals, Inc. in  de Verenigde Staten een regeling getroffen heeft in het geschil met Global Pharmaceuticals en Impax Laboratories, die het ervan beschuldigt  hun producten ten onrechte te hebben beschreven en gecommercialiseerd als generische gelijkwaardige vervangmiddelen voor CREON® MINIMICROSPHERES® (Pancrelipase Delayed-release Capsules, USP) van Solvay Pharmaceuticals.

De regeling houdt in dat Global Pharmaceuticals en Impax Laboratories  23 miljoen USD aan  Solvay Pharmaceuticals, Inc. betalen. Hiervan is al 12 miljoen USD betaald in juni 2006. De resterende 11 miljoen USD zullen over een periode van 6 jaar worden betaald en geboekt.  Voorts bepaalt de regeling dat de gedaagden een einde moeten maken aan hun huidige verkoopspraktijken, waarbij ze stellen of insinueren dat hun producten generische equivalenten zijn van producten met de merknaam  CREON® . Zij moeten ook ophouden met de etikettering, distributie en verkoop van  Lipram-CR 5, Lipram-CR 10 en Lipram-CR 20.  De voorwaarden van de regeling voorzien bovendien dat de gedaagden een schriftelijke rechtzetting verspreiden onder klanten, bedrijven met gegevensbestanden en instellingen voor gezondheidszorg, waarin ze duidelijk maken dat hun producten geen generisch equivalent zijn van CREON® -producten en niet als vervangmiddel voor CREON® -producten mogen worden gebruikt, tenzij onder toezicht van een arts.

CREON® MINIMICROSPHERES® is  het pancreatisch enzyme supplement van Solvay Pharmaceuticals voor de behandeling van pancreatische exocriene insufficiëntie, die vaak optreedt bij aandoeningen zoals cystic fibrosis (mucoviscidose) en chronische pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier).

Solvay Pharmaceuticals is een R&D-georiënteerde groep van bedrijven die samen de wereldomspannende farmaceutische tak van de Solvay-groep vormen. Hij wil tegemoetkomen aan zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften in de therapeutische specialisatiegebieden neurowetenschap, cardio-metabolica, griepvaccins, en gespecialiseerde markten in de andralogie/gynaecologie. In 2005 haalde Solvay Pharmaceuticals een omzet van 2,3 miljard EUR en had het over de hele wereld ongeveer 10.000 mensen in dienst.   Meer informatie vindt u op solvaypharmaceuticals.com

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische Groep met hoofdzetel in Brussel. Hij telt 30000 medewerkers  in 50 landen.  In 2005 haalde hij een geconsolideerde omzet van 8.6 miljard EUR uit drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. SOLVAY is genoteerd op de Euronext in Brussel (Euronext : SOLB.BE – Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLB.BR). Meer informatie is te vinden op www.solvay.com.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *