CILANSETRON: Solvay Pharmaceuticals schort registratieoverleg in de VSA op – in Europa worden de besprekingen voortgezet

Solvay Pharmaceuticals heeft vandaag meegedeeld dat het de besprekingen in verband met de registratie van cilansetron met de regelgevende autoriteit in de Verenigde Staten, de Food and Drug Administration, heeft opgeschort. Wegens het gevraagde klinische onderzoek en de marktmogelijkheden ter plaatse, verkiest Solvay voorrang te geven aan de ontwikkeling van andere moleculen die het op dit ogenblik in zijn Onderzoeks- & Ontwikkelingspijplijn heeft zitten.

In het Verenigd Koninkrijk daarentegen, het referentieland voor registratie in heel Europa, gaat het overleg van Solvay met de Britse beoordelingsinstantie voor geneesmiddelen (het “Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency”) over cilansetron gewoon verder. Solvay verwacht zijn beslissing in verband met de Europese markt in de loop van 2006 te kunnen bekendmaken.

Cilansetron, is een nieuwe  5HT3 antagonist, die ingewandsstoornissen, wisselvallige stoelgang en de ermee gepaard gaande irritaties vermindert. Bij studies naar de efficiëntie en veiligheid van het product werden wereldwijd meer dan 4000 mensen betrokken, zowel mannen als vrouwen die te lijden hadden onder het prikkelbaar darmsyndroom met diarree (D-IBS). Bij mannen en vrouwen stelde men een verbetering van de symptomen vast en bleek de levenskwaliteit te verbeteren.

D-IBS. Gemiddeld heeft meer dan 11% van de bevolking van de EU te lijden onder IBS. De totale directe kosten per jaar loopt  in het Verenigd Koninkrijk alleen al op tot ongeveer EUR 67 miljoen. De gebruikelijke symptomen van D-IBS zijn diarree, buikpijn en gewijzigde stoelgang. IBS beïnvloedt de kwaliteit van het leven in sterk ongunstige zin voor de grote groepen mannen en vrouwen die er aan lijden. Dit leidt tot werkverlet en hindert ook het gewone leven, de sociale omgang en ontspanningsactiviteiten

De naam SOLVAY PHARMACEUTICALS staat voor een groep farmaceutische bedrijven binnen de Solvay-Groep. De  activiteit van deze groep is gebaseerd op onderzoek en hij wil bijdragen tot de leniging van de medische nood in een aantal  zorgvuldig gekozen therapeutische gebieden:  neuroscience, cardio-metabolisme, griepvaccins, pancreatische enzymen, gastro-enterologie, gynaecologie en andrologie. Voor Solvay Pharmaceuticals werken sedert de overname van Fournier Pharma in juli 2005  wereldwijd zowat 13.000 mensen.

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met hoofdkantoor in Brussel. De onderneming biedt werk aan ongeveer 33.000 mensen in meer dan 50 landen, die werken in de drie activiteitssectoren van de Groep: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Fournier Pharma meegerekend, liep de omzet van de Groep in 2004 op tot 8,5 miljard EUR. Solvay is genoteerd op de Euronext 100-index van belangrijkste Europese bedrijven. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *