Solvay Pharmaceuticals voltooit goedkeuring in 28 Europese landen voor Duodopa®, zijn behandeling voor de laatste fase van de ziekte van Parkinson.

Solvay Pharmaceuticals heeft in 28 Europese landen goedkeuring gekregen voor DUODOPA®, het product voor de behandeling van de laatste fase van de ziekte van Parkinson. DUODOPA® is nu geregistreerd in: Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Portugal, België, Griekenland, Ierland, Italië, Groot-Brittannië, Cyprus, De Tsjechische Republiek, Estland, Hongarije, IJsland, Liechtenstein, Litouwen,  Luxemburg, Letland, Malta, Polen, Slovenië en Slowakije.    Het product was al op de markt in vijftien landen, maar heeft nu toegang verkregen tot 13 andere Europese landen via een wederzijdse erkenningsprocedure. Dat houdt in dat Solvay Pharmaceuticals het product nu in heel Europa op de markt kan brengen.

Deze procedure is sneller dan gebruikelijk doorlopen, aangezien zowel het Europees Bureau voor Geneesmiddelenbeoordeling (EMEA) als de Europese Commissie de overheden in de verschillende landen hebben ondersteund omtrent de weesgeneesmiddelen-status van DUODOPA. Deze status als weesgeneesmiddel houdt in dat het product gebruikt wordt voor een ernstige aandoening en voor een groep patiënten die niet op een andere manier behandeld kunnen worden.

Werner Cautreels, Gedelegeerd Bestuurder van Solvay Pharmaceuticals, zegt hierover: “Voor Solvay betekent dit een Europese erkenning van de aanzienlijke therapeutische meerwaarde van DUODOPA® voor patiënten in de laatste fase van de ziekte van Parkinson, voor wie er geen andere behandelingen beschikbaar zijn.”

In de Verenigde Staten, verdere discussies met de FDA zouden kunnen toelaten om klinisch werk te starten in 2006, ter ondersteuning van een NDA indiening gepland voor 2007.

DUODOPA® is een nieuwe en unieke behandeling gebaseerd op continue dopaminerge stimulering door middel van een formule van de bekende stoffen, levodopa en carbidopa. Deze worden verspreid via een plakkerige gel. Door het gebruik van een draagbare, door de patiënt zelf te bedienen pomp, komt het geneesmiddel ononderbroken vrij via een slang rechstreeks in de bovenste dunne darm, waar het snel wordt opgenomen. Dit doseersysteem zorgt voor een meer gelijkmatige afgifte en opname, vergeleken met de gebruikelijke gecombineerde behandeling met tabletten.

Het gebruik van DUODOPA® resulteert in een verbeterde mobiliteit voor patiënten in de laatste fase van de ziekte van Parkinson, wat weer leidt tot een normaler leven met betere mogelijkheden voor sociale interactie en een toegenomen levenskwaliteit. DUODOPA® is bestemd voor de behandeling van ernstige Parkinson-symptomen en kan gebruikt worden als monotherapie, waarbij de patiënt een gedocumenteerde effectievere en voorspelbare behandeling wordt geboden.

SOLVAY PHARMACEUTICALS is de farmaceutische tak van Solvay. Het is een farmaceutisch bedrijf dat veel belang hecht aan onderzoek en de ambitie heeft bij te dragen tot de behandeling van aandoeningen in een aantal zorgvuldig geselecteerde gebieden: neuroscience, cardio-metabolisme, griepvaccins, pancreatische enzymen, gastro-enterologie, gynaecologie en andrologie. Voor Solvay Pharmaceuticals werken, sedert de overname van Fournier Pharma in juli 2005, wereldwijd zowat 13.000 mensen,

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met hoofdkantoor in Brussel. De onderneming biedt werk aan ongeveer 33.000 mensen in meer dan 50 landen, die werken in de drie activiteitssectoren van de Groep: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Fournier Pharma meegerekend, liep de omzet van de Groep in 2004 op tot 8,5 miljard EUR. Solvay is genoteerd op de Euronext 100-index van belangrijkste Europese bedrijven. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *