Ziekte van Parkinson: SLV308 compound van Solvay Pharmaceuticals in klinische ontwikkelingsfase III

SOLVAY PHARMACEUTICALS maakte vandaag bekend dat het zijn R&D project, bekend onder de codenaam SLV308, in een volwaardige ontwikkelingsfase III programma heeft gebracht. SLV308 is een orale therapie voor de behandeling van patiënten met de Ziekte van Parkinson, die zowel de activiteiten van dopamine als de stemmingverbeterende effecten van serotonine en noradrenaline biedt. In 2007 wil men de therapie indienen voor registratie en in 2008 zou het product verkrijgbaar moeten zijn voor artsen en patiënten.

Dr. Claus Steinborn, het hoofd van de wereldwijde R&D-activiteiten van Solvay Pharmaceuticals, verklaarde in dit verband: “SLV308 is een erg interessante stof die we zelf hebben ontdekt en die belangrijke voordelen zou moeten bieden op het vlak van de behandeling van patiënten met de Ziekte van Parkinson. Na de veelbelovende testresultaten in het klinische programma in fase II hebben we nu beslist deze stof volop te ontwikkelen. Dokters en patiënten zitten te wachten op nieuwe en betere therapieën voor de ziekte en we zijn dan ook van plan om hen zo snel mogelijk te helpen.”

Deze aankondiging over SLV308 komt kort na het bericht van de overname van NEOPHARMA en haar DUODOPA® medicatie tegen de Ziekte van Parkinson door SOLVAY PHARMACEUTICALS (persmededeling van 21 januari 2005). DUODOPA® is bedoeld voor mensen die zich in de laatste fase bevinden van de ziekte, terwijl SLV308 bestemd is voor gebruik in de vroegere fases. Beide producten zijn dan ook complementair.

De Ziekte van Parkinson is een ingrijpende neurologische stoornis die vooral leidt tot voortschrijdende bewegingsstoornissen bij de patiënt. Alleen de Ziekte van Alzheimer komt vaker voor in de categorie van de neurodegeneratieve stoornissen. Patiënten helpen om hun lichaamsbewegingen onder controle te houden vormt een belangrijke doelstelling, want hierdoor kunnen ze beter functioneren en een actieve levensstijl behouden.

SOLVAY PHARMACEUTICALS is de farmaceutische tak van SOLVAY. Het bedrijf baseert zich op researchwerk om zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften te vervullen op het vlak van de cardiologie, gastro-enterologie, mentale gezondheid en gynaecologie/ andrologie. SOLVAY PHARMACEUTICALS biedt wereldwijd werk aan meer dan 7.500 mensen.

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ruim 30.000 medewerkers. In 2003 haalde de groep een geconsolideerde omzet van 7,6 miljard EUR in drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Solvay staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven genoteerd. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.

Achtergrondinformatie voor de media:

Per 1 januari 2005 is Dr. Claus Steinborn benoemd tot Global Head Research & Development van Solvay Pharmaceuticals. De heer Steinborn heeft de Duitse nationaliteit en is gepromoveerd in de biochemie en geneeskunde.

Hij behaalde zijn academische graden bij de Universiteit en de Medizinische Hochschule in Hannover en trad in 1991 in dienst van Solvay als hoofd van de Clinical Research op gastrointestinaal gebied. Hij werkte uitgebreid samen met Dr. Werner Cautreels, zijn voorganger als Hoofd van de R&D, en volgt de heer Cautreels op in die functie. Dr. Cautreels is thans Chief Executice Officer (CEO) van Solvay Pharmaceuticals

Bij de wereldwijde R&D van Solvay Pharmaceuticals werken ongeveer 1000 mensen, voornamelijk in de drie hoofdvestigingen Hannover, Duitsland, Weesp, Nederland en Marietta, U.S.A. In de toepassinggebieden gastro-intestinaal, cardiologie, neurologie, psychiatrie, gezondheid voor mannen en vrouwen en influenza lopen thans projecten van hoog klinisch belang. De R&D uitgaven overstijgen 15% van de omzet en derden investeren daarboven in aantal samenwerkingvormen zoals partnerships en allianties.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *