Solvay Pharmaceuticals introduceert DUODOPA® – zijn behandeling voor de laatste fase van de ziekte van Parkinson – in 12 nieuwe europese landen

Nieuwe markten voor Solvay’s continue dopaminerge stimulatie (CDS) behandeling

Sinds 1 september 2005 distribueert en verkoopt Solvay Pharmaceuticals het product DUODOPA® voor de behandeling van de laatste fase van de ziekte van Parkinson in 12 nieuwe landen van Europa: Belgie, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Duitsland en Oostenrijk. Solvay Pharmaceuticals bracht dit product al eerder op de markt in Zweden en Noorwegen en is bezig met de voorbereidingen voor introductie van dit product in het Verenigd Koninkrijk. DUODOPA® werd begin van dit jaar toegevoegd aan Solvay’s product-portfolio, als gevolg van de verwerving van Neopharma AB, een Zweeds farmaceutisch bedrijf. Tot 1 september 2005, werd het product gedistribueerd door Orphan Europe, een bedrijf gespecialiseerd in “wees geneesmiddelen”, met hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk.

Als onderdeel van de overeenkomst met Orphan Europe, zullen een aantal van Orphan Europe’s gespecialiseerde Parkinson verpleegsters hun werk voortzetten bij Solvay Pharmaceuticals ten einde professionele ondersteuning te garanderen bij de gespecialiseerde behandeling.

“Orphan Europe heeft belangrijk werk verricht bij de voorbereiding van de commercialisatie van DUODOPA® in Europa. Door aanvulling met onze eigen middelen zijn we vol vertrouwen een krachtige introductie van Duodopa® te kunnen realiseren,” zegt Luc van Eesbeek, Business Group Manager voor DUODOPA® bij Solvay Pharmaceuticals.

DUODOPA® is een nieuwe en unieke behandeling gebaseerd op continue dopaminerge stimulatie door middel van een formulering van de bekende stoffen, levodopa en carbidopa, gedispergeerd in een viskeuze gel. Door het gebruik van een draagbare, door patiënt zelf te bedienen pomp, komt het geneesmiddel ononderbroken vrij via een slang direct in de bovenste dunne darm, waar het snel wordt opgenomen. Dit doseersysteem zorgt voor een meer gelijkmatige afgifte en opname, vergeleken met de gebruikelijke gecombineerde behandeling met tabletten.

The toediening van DUODOPA® via de darm geeft een verbeterde mobiliteit voor patiënten in de laatste fase van de ziekte van Parkinson, wat weer leidt tot een normaler leven met betere mogelijkheden voor sociale interactie en toegenomen kwaliteit van leven. DUODOPA® is bestemd voor de behandeling van ernstige Parkinson’s symptomen en kan gebruikt worden als een monotherapie, waarbij de patiënt een gedocumenteerde effectievere en voorspelbare behandeling wordt geboden.

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ruim 30.000 medewerkers (voor de acquisitie van Fournier Pharma). In 2004 haalde de groep een geconsolideerde omzet van 7,9 miljard EUR in drie activiteitssectoren Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Solvay staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven genoteerd. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.

SOLVAY PHARMACEUTICALS, de farmaceutische tak van SOLVAY. Het is een R&D-georiënteerd bedrijf dat zorgvuldig geselecteerde en nog niet behandelde medische behoeften probeert te vervullen op de therapeutische gebieden van cardiologie,gastro-enterologie, psychiatrie en gynaecologie/andrologie. Solvay Pharmaceuticals biedt wereldwijd werk aan meer dan 8000 mensen.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *