Solvay Pharmaceuticals en besins international tekenen overeenkomst voor maximale wereldwijde expansie van Androgel®

Leidende hormoontherapie voor mannen komt op de markt in vijf continenten

Solvay Pharmaceuticals maakte vandaag bekend dat het een aanvullende overeenkomst heeft ondertekend voor een belangrijke geografische uitbreiding van een van zijn uitstekend verkopende producten AndroGel® met het farmaceutisch bedrijf Besins International. AndroGel® is marktleider in het segment van Testosteron Suppletie Therapie (TST) en een solide topproduct voor Solvay in 2005 met verkopen van meer dan 235 miljoen Euro in de USA, Canada en Duitsland.

Solvay Pharmaceuticals verwerft nu de exclusieve distributierechten voor Latijns Amerika (inclusief Brazilië en Argentinië), voor diverse landen in Azië en voor alle Afrikaanse landen. Semi-exclusieve rechten zijn nu verkregen voor vijf andere Europese landen (Frankrijk, België, UK, Spanje, Griekenland).

“Solvay is zeer verheugd met deze tweede belangrijke geografische expansie voor AndroGel®, die in lijn is met het beleid van de Groep om voor top producten de marketing inspanningen te globaliseren.”, zegt Sjirk Kok, Senior Vice President Global Product Strategy van Solvay Pharmaceuticals. “Er is een reële nog niet vervulde klinische vraag naar een gemakkelijke behandeling van testosteron deficiëntie of hypogonadisme, een onplezierige aandoening bij mannen, en het profiel van AndroGel® komt perfect tegemoet aan die behoefte”, voegt hij er aan toe.

AndroGel® is een dagelijks te gebruiken, reukloze 1% testosteronegel voor de behandeling van mannen met een te lage testosteron spiegel of afwezigheid van testosteron, een aandoening die ook wel hypogonadisme wordt genoemd. Een tekort aan testosteron kan gepaard gaan met minder sexuele drift, verlies van spiermassa, kleinere botdichtheid, stemmingsproblemen en minder energie.

SOLVAY PHARMACEUTICALS (solvaypharmaceuticals.com) is een door onderzoek bezielde groep van farmaceuticabedrijven die de mondiale farmaceutische activiteiten van de Solvay Group uitmaken. Solvay Pharmaceuticals tracht te voldoen aan zorgvuldig geselecteerde, nog niet ingeloste medische behoeften in de therapeutische domeinen van de neurologie, cardiologie en stofwisseling, griepvaccins, enzymen van de pancreas, gastro-enterologie en de gezondheid van mannen en vrouwen. Sinds de overname van Fournier Pharma in 2005 biedt Solvay Pharmaceuticals wereldwijd werk aan ongeveer 13 000 mensen.”

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ruim 30.000 medewerkers. In 2005 haalde de groep een geconsolideerde omzet van 8,6 miljard EUR in drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Solvay staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven genoteerd. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *